Deze website maakt gebruik van cookies om het sitebezoek te meten en het delen van pagina's via social media mogelijk te maken. Voor meer informatie kunt u de privacypagina bezoeken.
Home
Voorbeelden
Prijzen
Veelgestelde vragen
Trouwtradities
Blog / Artikelen

 
Contact
Logo Fotomakerij
Trouwfotografie van jullie héle trouwdag.
Vaste all-in-prijs, zonder verrassingen.
Trouwfotografie van jullie héle trouwdag.
Vaste all-in-prijs, zonder verrassingen.
Logo Fotomakerij

Welke trouwfotograaf moet je nou kiezen?

Als je rondkijkt op internet dan zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn heel veel trouwfotografen, met allemaal hun eigen stijlen en prijzen. Vergelijken op prijs is niet makkelijk omdat bij de ene fotograaf alles is inbegrepen terwijl de andere fotograaf begint met een beperkt aantal uren en meerprijzen voor tijd, afstand en aantallen foto's. 

Tijd - Is 6 of 8 uur fotografie niet genoeg? 

Natuurlijk kun je er voor kiezen om maar een beperkt aantal uren van jullie trouwdag een professionele fotograaf rond te hebben lopen. Ik denk dat je daar uiteindelijk toch spijt van krijgt. Op de manier zoals ik werk (de héle dag, ongeacht het aantal uren) heb je het hele verhaal van de dag in beeld, door een professionele fotograaf en met een constante kwaliteit.

Niet alleen de ceremonies zijn belangrijk

Op dit moment denk je misschien dat vooral het moment in het stadhuis en/of de kerk hét moment van de dag zal zijn. Over een paar jaar ga je zien dat het minstens zo leuk is om te zien hoe de voorbereidingen gingen, wat er op de receptie gebeurde, tijdens het diner en - last but not least - op het feest. En hoe mooi is het dan om ook daar echt goede foto's van te hebben? 

"Mijn oom kan ook goed fotograferen"

Als je er voor kiest om je fotograaf voor een beperkt aantal uren in te huren, betekent dat wel dat je anderen moet gaan vragen om de rest van de dag foto's te maken. Ga er vooral niet klakkeloos vanuit dat de gasten "toch wel foto's maken met hun mobiel" want dan staat je een enorme teleurstelling te wachten.

Een familielid of vriend(in) dus? Ik raad het af. Het maken van foto's op een bruiloft is om te beginnen een vak, daarnaast een enorme verantwoordelijkheid en het allerbelangrijkste: je gasten komen voor júllie, niet om te 'werken'. Dus zelfs al héb je een ervaren fotograaf in de familie- of vriendenkring, belast hem/haar op deze dag niet met die taak. 

Prijs - Kan het ook voor minder?

Er is een enorme 'range' van prijzen onder bruidsfotografen. Ook ik kijk wel eens op van de prijzen die ik online zie - zowel in het hele hoge segment als ook de echte 'budget'-fotografen. Niet veel mensen realiseren zich wat voor kosten een fotograaf maakt voordat er iets verdiend wordt. 

Zo werk ik uitsluitend met professionele camera's en lenzen, en moet ik met snelle computerapparatuur en kleurechte (en dus helaas prijzige) monitors werken bij de nabewerking van de foto's. Met name de camera's worden ontzettend intensief gebruikt, dus na een paar jaar moet een deel van de apparatuur ook weer vervangen worden. Dan zijn er nog de nodige verzekeringen, er zijn kosten aan de auto... al met al loopt het aardig op.

Alles bij elkaar vormt dat het begin van de opbouw van de prijs. En ook al heb ik heel veel plezier in het fotograferen van jullie bruiloft, het blijft ook gewoon mijn werk en aan het eind van de rit moet er toch ook nog wat verdiend worden...

Meer uren dan alleen jullie trouwdag

Mijn werk begint vóór jullie trouwdag en eindigt best een tijd ná jullie trouwdag. Zo is er de voorbespreking, de tijd die ik besteed aan het 'verkennen' van de trouwlocaties en de kilometers die ik daar voor rijd. Soms verblijf ik de avond vóór jullie trouwdag al in een hotel in de buurt om de volgende ochtend gegarandeerd op tijd bij jullie te zijn.

Ná de bruiloft begint voor mij het werk aan het selecteren, en uiterst secuur bewerken van alle foto's die uiteindelijk aan jullie worden afgeleverd. Bij een hele dag bruidsfotografie moet je snel denken aan 2000 foto's waar ik mee aan de slag ga. 

Komt er nog van alles bij?

Sommige fotografen noemen prijzen op hun website die dan slechts een 'startprijs' blijken te zijn. Het zijn soms net reisbureaus. Als je alles hebt ingevuld blijkt de aanbieding ineens een stuk minder aantrekkelijk. Bij het kiezen van een trouwfotograaf en het vaststellen van de prijs is het dan ook handig om het volgende vragenlijstje te hanteren:

Vraag

Hoe zit dat bij Fotomakerij?

Hoeveel uur fotografie krijgen we voor die prijs?  Onbeperkt. Ik ben er de hele dag.
Worden de reis- en eventuele verblijfskosten van de fotograaf apart doorberekend? Nee. Alle kosten zitten in de prijs. De enige uitzondering geldt voor bruiloften op de Waddeneilanden en in het buitenland.
Krijgen we alle foto's digitaal of alleen een selectie in print en moet er dan worden betaald voor "nabestellingen"? Bij mij krijgen jullie alle door mij goedgekeurde én zorgvuldig bewerkte foto's in hoge resolutie op USB aangeleverd, zonder watermerk, zonder beperkingen in het gebruik. 
Zijn er aanvullende diensten of andere zaken denkbaar die de prijs achteraf tóch hoger laten uitvallen? Bij Fotomakerij is dat nooit het geval. De prijs waarvoor jullie mij boeken is "All-In", staat vast en verandert niet. 

 

Meer weten? Onbeantwoorde vragen? Bel of mail gerust!

FotomakerijFotomakerij
Vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek? Klik hier!

Creativiteit, passie en vakkennis in trouwfotografie.

Alle afbeeldingen op deze website zijn 2020 Fotomakerij en mogen niet zonder toestemming elders worden gebruikt.

Met dank aan de bruidsparen die toestemming gaven enkele van de foto's uit hun reportage op deze site te tonen.

Website door Netweters Alkmaar