Deze website maakt gebruik van cookies om het sitebezoek te meten en het delen van pagina's via social media mogelijk te maken. Voor meer informatie kunt u de privacypagina bezoeken.
Home
Voorbeelden
Prijzen
Veelgestelde vragen
Trouwtradities
Blog / Artikelen

 
Contact
Logo Fotomakerij - professionele trouwfotografie
Trouwfotografie van jullie héle trouwdag.
Vaste all-in-prijs, zonder verrassingen.
Trouwfotografie van jullie héle trouwdag.
Vaste all-in-prijs, zonder verrassingen.
Logo Fotomakerij - professionele trouwfotografie

Een trouwreportage door Fotomakerij

Ondanks de informatie op deze website krijgen we toch regelmatig een vraag om meer informatie. Daarom is dit artikel geschreven, om jullie een idee te geven van wat jullie kunnen verwachten op jullie trouwdag - en daarna.

Bedenk wel: dit is natuurlijk maar een voorbeeld van hoe een trouwdag kán verlopen. Ieder bruidspaar is uniek, iedere trouwdag is uniek! 


Start van de dag

In de voorbespreking bij jullie thuis hebben we overlegd waar we de dag beginnen en hoe laat dat zal zijn. Als jullie hebben gekozen voor slechts één fotograaf bepalen we ook waar deze de reportage begint (bij de bruid of bij de bruidegom thuis). Als we met twee fotografen komen, starten we bij jullie allebei tegelijk. 

In deze uren van de voorbereiding wennen jullie en de familie alvast aan onze aanwezigheid en het fotograferen. Je zult zien dat je dat na een tijdje niet eens meer door hebt. Dat komt de foto's later in de dag weer ten goede. 

Tijdens deze eerste uren fotograferen we alle voorbereidingen en drukte in en om het huis. Kapper, make-up, aankleden, zenuwachtige familieleden en vrienden... alles. 


First Look

Vervolgens gaat de bruidegom op pad naar zijn bruid. Soms met een tussenstop bij een kapper of bij de bloemist om het trouwboeket op te halen. Als het logistiek te doen is, is je fotograaf daar natuurlijk bij!

Aangekomen bij het huis van de bruid volgt dan een van de leukste momenten van de dag: de 'First Look' - het moment dat jullie elkaar voor het eerst in je trouwkleding zien. Dat moment wordt door ons natuurlijk uitgebreid vastgelegd! 


Burgerlijk huwelijk

Vaak volgt daarna het burgerlijk huwelijk. Wij proberen als het even kan iets eerder dan het bruidspaar bij de trouwlocatie te zijn. We hebben de nodige apparatuur bij ons en het is niet altijd zo dat we heel dicht bij de trouwlocatie kunnen parkeren. Daarom nemen we daar graag iets meer tijd voor zodat we op tijd klaarstaan als jullie aankomen. Ook hier geldt dat twee fotografen altijd makkelijker werkt, omdat in dat geval één van ons alvast vooruit kan rijden terwijl de andere fotograaf bij jullie blijft.

Tijdens de trouwceremonie zorgen we er natuurlijk voor dat alle cruciale momenten goed worden vastgelegd. Daar omheen hebben we ook oog (of liever: lens ) voor de gasten, jullie familie, vrienden... Daar zitten jullie vaak met de rug naar toe, dus is het wel belangrijk dat jullie op de foto's ook mee kunnen krijgen hoe er 'op de publieke tribune' werd gereageerd en meegeleefd! 


De 'Trouwshoot'

Als het bruidspaar ervoor heeft gekozen om een mooie fotoserie op vooraf uitgekozen locaties te laten maken, is dit vaak het moment van de dag waarop dat plaatsvindt. We vertrekken dan met het bruidspaar naar die locatie(s) en zijn daar anderhalf à twee uur bezig met het maken van ook wel "de officiële foto's" wordt genoemd.

Meestal gaan er nog één of twee mensen (ceremoniemeesters vaak) extra mee om te assisteren met bijvoorbeeld de trouwjurk en (niet onbelangrijk) om voor jullie wat vertrouwde gezichten in de buurt te hebben tijdens zo'n fotoreportage... Tenslotte sta je niet elke dag in een trouwjurk of -pak op een mooie plek voor een fotograaf te poseren

Zoals met alle locaties van jullie trouwdag, hebben we ook deze locatie ver voor jullie trouwdag al bekeken zodat we altijd weten wat we kunnen verwachten en wat we eventueel aan extra spullen mee moeten nemen. 

En wat dat poseren betreft: maak je daar vooral niet druk om. Het is ook onze taak om er voor te zorgen dat jullie zo mooi mogelijk op de foto komen en het liefst ook nog eens zo natuurlijk mogelijk. En dat lukt altijd. 


Kerkelijk huwelijk

Als het bruidspaar ook "voor de kerk" trouwt, wordt ook die kerkdienst door ons natuurlijk in beeld gebracht. Omdat we weten dat er in niet elke kerk op dezelfde manier wordt gedacht over fotografie in de kerk, hebben we hierover altijd vooraf overleg met de mensen van de kerk. Sowieso zullen we altijd zorgen dat we zo onopvallend mogelijk ons werk doen, binnen de grenzen die in de kerk zijn vastgesteld. Tegelijkertijd zijn we ons altijd heel bewust van onze opdracht: jullie trouwdag in beeld brengen. 


De receptie

Als dan alle 'officiële' momenten van de dag achter de rug zijn, is het tijd voor het bruidspaar om de felicitaties, geschenken en goede wensen in ontvangst te nemen tijdens de receptie. Ook hier zul je ons weer aan het werk zien. Niet alleen bij de 'felicitatie-rij' maar ook tussen de gasten. Zo vertellen de foto's op elk moment van jullie trouwdag het complete verhaal, vanuit zo veel mogelijk standpunten. 


Het diner

Ook tijdens het diner zijn we gewoon aan het werk. We vinden het niet gepast om ons te gedragen als bruiloftsgast. Om die reden zul je ons niet aan tafel zien bij jullie andere gasten.  


Het feest

Schoenen uit, jasje uit, party time! Wij zijn er ook, en we blijven tot jullie het wel genoeg vinden - maar in de praktijk gaan we meestal pas weg als de DJ ook al staat in te pakken en het barpersoneel de laatste glazen afwast. Met vele honderden foto's op de geheugenkaarten gaan we huiswaarts en de volgende dag krijgen jullie de eerste zorgvuldig bewerkte "sneak peeks" om alvast te delen op bijv. social media. En om te zien hoe mooi het was, natuurlijk!


En dan?

We gaan vervolgens met al die honderden foto's aan de slag, beoordelen elke foto afzonderlijk en kiezen welke foto's wel, en welke niet door de strenge selectie komen. Daarna wordt elke foto apart zorgvuldig bewerkt voor het mooiste resultaat. In de loop van dit proces sturen we jullie regelmatig wat foto's via e-mail of WhatsApp, want we begrijpen heel goed dat jullie erg nieuwsgierig zijn naar het eindresultaat!

In de regel moet je er rekening mee houden dat het afwerken van de foto's twee à drie weken in beslag zal nemen. Jullie ontvangen van ons alle bewerkte foto's in twee formaten: de hoogste resolutie, te gebruiken voor als je foto's wil laten afdrukken en een kleiner formaat dat beter hanteerbaar is in e-mail, social media en waar ook de meeste televisies geen problemen mee zullen hebben. 

We sturen de bewerkte foto's via WeTransfer én apart op een USB-stick per post. Ook wordt er door ons altijd een backup bewaard van zowel het ruwe als het bewerkte materiaal. 


Toch nog vragen?

We hebben geprobeerd in dit artikel onze werkwijze een beetje uit de doeken te doen, maar misschien zijn er toch nog vragen overgebleven. Kijk daarom vooral ook even op de pagina met veelgestelde vragen , en als het antwoord daar niet bij staat, kun je altijd bellen, mailen en WhatsAppen natuurlijk.

We horen graag van jullie!

FotomakerijFotomakerij
Vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek? Klik hier!

Creativiteit, passie en vakkennis in trouwfotografie.

Alle afbeeldingen op deze website zijn 2021 Fotomakerij en mogen niet zonder toestemming elders worden gebruikt.

KVK inschrijving 55752772 - BTW nr. NL002066322B15

Met dank aan de bruidsparen die toestemming gaven enkele van de foto's uit hun reportage op deze site te tonen.

Website door Netweters Alkmaar