Ik maak u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies om het sitebezoek te meten en het delen van pagina's via social media mogelijk te maken. Door het klikken op 'Prima' en verder gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Voor meer informatie kunt u de privacypagina bezoeken.
Home
Voorbeelden
Prijzen
Veelgestelde vragen
Trouwtradities
Blog / Artikelen

 
Contact
Logo Fotomakerij
Trouwfotografie van jullie héle trouwdag.
Vaste all-in-prijs, zonder verrassingen.
Trouwfotografie van jullie héle trouwdag.
Vaste all-in-prijs, zonder verrassingen.
Logo Fotomakerij

Een trouwreportage door Fotomakerij

Ondanks de informatie op deze website krijg ik toch regelmatig een vraag om meer informatie. Daarom heb ik dit artikel geschreven, om jullie een idee te geven van wat jullie van mij kunnen verwachten op jullie trouwdag - en daarna.

Bedenk wel: dit is natuurlijk maar een voorbeeld van hoe een trouwdag kán verlopen. Ieder bruidspaar is uniek, iedere trouwdag is uniek! 


Start van de dag

In de voorbespreking bij jullie thuis hebben we overlegd waar ik de dag begin en hoe laat dat zal zijn. 

In deze uren van de voorbereiding wennen jullie en de familie alvast aan mijn aanwezigheid en het fotograferen. Je zult zien dat je dat na een tijdje niet eens meer door hebt. Dat komt de foto's later in de dag weer ten goede. 

Tijdens deze eerste uren fotografeer ik alle voorbereidingen en drukte in en om het huis. Kapper, make-up, aankleden, zenuwachtige familieleden en vrienden... alles. 


First Look

Vervolgens gaat de bruidegom op pad naar zijn bruid. Soms met een tussenstop bij een kapper of bij de bloemist om het trouwboeket op te halen. Als het logistiek te doen is, ben ik daar natuurlijk bij!

Aangekomen bij het huis van de bruid volgt dan een van de leukste momenten van de dag: de 'First Look' - het moment dat jullie elkaar voor het eerst in je trouwkleding zien. Dat moment wordt door mij natuurlijk uitgebreid vastgelegd! 


Burgerlijk huwelijk

Vaak volgt daarna het burgerlijk huwelijk. Ik probeer als het even kan iets eerder dan het bruidspaar bij de trouwlocatie te zijn. Ik heb de nodige apparatuur bij mij en het is niet altijd zo dat ik heel dicht bij de trouwlocatie kan parkeren. Daarom neem ik daar graag iets meer tijd voor zodat ik op tijd klaarsta als jullie aankomen.

Tijdens de trouwceremonie zorg ik er natuurlijk voor dat alle cruciale momenten goed worden vastgelegd. Daar omheen heb ik ook oog (of liever: lens ) voor de gasten, jullie familie, vrienden... Daar zitten jullie vaak met de rug naar toe, dus is het wel belangrijk dat jullie op de foto's ook mee kunnen krijgen hoe er 'op de publieke tribune' werd gereageerd en meegeleefd! 


De 'Trouwshoot'

Als het bruidspaar ervoor heeft gekozen om een mooie fotoserie op vooraf uitgekozen locaties te laten maken, is dit vaak het moment van de dag waarop dat plaatsvindt. Ik vertrek dan met het bruidspaar naar die locatie(s) en ben daar anderhalf à twee uur bezig met het maken van ook wel "de officiële foto's" wordt genoemd.

Meestal gaan er nog één of twee mensen (ceremoniemeesters vaak) extra mee om te assisteren met bijvoorbeeld de trouwjurk en (niet onbelangrijk) om voor jullie wat vertrouwde gezichten in de buurt te hebben tijdens zo'n fotoreportage... Tenslotte sta je niet elke dag in een trouwjurk of -pak op een mooie plek voor een fotograaf te poseren

Zoals met alle locaties van jullie trouwdag, heb ik ook deze locatie ver voor jullie trouwdag al bekeken zodat ik altijd weet wat ik kan verwachten en wat ik eventueel aan extra spullen mee moet nemen. 

En wat dat poseren betreft: maak je daar vooral niet druk om. Het is ook mijn taak om er voor te zorgen dat jullie zo mooi mogelijk op de foto komen en het liefst ook nog eens zo natuurlijk mogelijk. En dat lukt mij altijd. 


Kerkelijk huwelijk

Als het bruidspaar ook "voor de kerk" trouwt, wordt ook die kerkdienst door mij natuurlijk in beeld gebracht. Omdat ik weet dat er in niet elke kerk op dezelfde manier wordt gedacht over fotografie in de kerk, heb ik hierover altijd vooraf overleg met de mensen van de kerk. Sowieso zal ik altijd zorgen dat ik zo onopvallend mogelijk mijn werk doe, binnen de grenzen die in de kerk zijn vastgesteld. Tegelijkertijd ben ik mij altijd heel bewust van mijn opdracht: jullie trouwdag in beeld brengen. 


De receptie

Als dan alle 'officiële' momenten van de dag achter de rug zijn, is het tijd voor het bruidspaar om de felicitaties, geschenken en goede wensen in ontvangst te nemen tijdens de receptie. Ook hier zul je mij weer aan het werk zien. Niet alleen bij de 'felicitatie-rij' maar ook tussen de gasten. Zo vertellen de foto's op elk moment van jullie trouwdag het complete verhaal, vanuit zo veel mogelijk standpunten. 


Het diner

Ook tijdens het diner ben ik gewoon aan het werk. Ik vind het niet gepast om mij te gedragen als bruiloftsgast. Om die reden zul je mij niet aan tafel zien bij jullie andere gasten. Om te voorkomen dat ik 'omval van de honger' zou het wel fijn zijn om een uitsmijter of zoiets te kunnen nuttigen, maar dat doe ik dan bijvoorbeeld aan een apart tafeltje en uiteraard blijf ik ook tijdens jullie feestelijke diner alert op situaties die het verdienen gefotografeerd te worden. 


Het feest

Schoenen uit, jasje uit, party time! Ik ben er ook, en blijf tot jullie het wel genoeg vinden - maar in de praktijk ga ik pas weg als de DJ ook al staat in te pakken en het barpersoneel de laatste glazen afwast. Met vele honderden foto's op de geheugenkaarten ga ik huiswaarts en de volgende dag krijgen jullie de eerste zorgvuldig bewerkte "sneak peeks" om alvast te delen op bijv. social media. En om te zien hoe mooi het was, natuurlijk!


En dan?

Ik ga vervolgens met al die honderden foto's aan de slag, beoordeel elke foto afzonderlijk en kies welke foto's wel, en welke niet door de strenge selectie komen. Daarna wordt elke foto apart zorgvuldig bewerkt voor het mooiste resultaat. In de loop van dit proces stuur ik jullie regelmatig wat foto's via e-mail of WhatsApp, want ik begrijp heel goed dat jullie erg nieuwsgierig zijn naar het eindresultaat!

In de regel moet je er rekening mee houden dat het afwerken van de foto's twee à drie weken in beslag zal nemen. Jullie ontvangen van mij alle bewerkte foto's in twee formaten: de hoogste resolutie, te gebruiken voor als je foto's wil laten afdrukken en een kleiner formaat dat beter hanteerbaar is in e-mail, social media en waar ook de meeste televisies geen problemen mee zullen hebben. 

Ik stuur de bewerkte foto's via WeTransfer én apart op een USB-stick per post. Ook word er bij mij altijd een backup bewaard van zowel het ruwe als het bewerkte materiaal. 


Toch nog vragen?

Ik heb geprobeerd in dit artikel mijn werkwijze een beetje uit de doeken te doen, maar misschien zijn er toch nog vragen overgebleven. Kijk daarom vooral ook even op de pagina met veelgestelde vragen , en als het antwoord daar niet bij staat, kun je altijd bellen, mailen en WhatsAppen natuurlijk.

Ik hoor graag van jullie!

FotomakerijFotomakerij

Creativiteit, passie en vakkennis in trouwfotografie.

Alle afbeeldingen op deze website zijn 2020 Fotomakerij en mogen niet zonder toestemming elders worden gebruikt.

Met dank aan de bruidsparen die toestemming gaven enkele van de foto's uit hun reportage op deze site te tonen.

Website door Netweters Alkmaar